Спести пари със следящи слънцето сиситеми

РУСКИ ЙОННИ ЕЛЕКТРОДНИ КОТЛИ

РУСКИ ЙОННИ ЕЛЕКТРОДНИ КОТЛИ
   Руските йонни котли са алтернатива в отоплението. Йонизацията на топлоносителя води до неговото загряване с преобразуване напълно на електрическата енергия в топлинна. В резултат спестявате 30% електроенергия спрямо конвенционалните електрически котли с нагреватели, при една и съща мощност.

 

   Работата на йонният котел се контролира изцяло, като се следи температурата на входа, на изхода и стайната температура. Има възможност за включване на допълнителен стаен термостат от всякакъв тип - с двужилен проводник, безжичен, седмичен програмируем. 
РУСКИ ЙОННИ ЕЛЕКТРОДНИ КОТЛИ
   Най-добрият вариант е затворена система под налягане, защото се зарежда със специален топлоносител. Когато е изпълнена качествено, няма изтичане и концентрацията се запазва няколко години. По този начин няма нужда от опслужване и може да се ползва няколко сезона без намеса от сервиз. Когато се ползват стоманени радиатори, може да се провери филтъра след 2-3г. за събрани утайки, които биха влошили нормалната циркулация, от там и нормалната работа на цялата инсталация.
      Контактен механичен термостат служи за допълнителна защита от претоварване в случай, че има повреда в електронното управление. Предпазният клапан предпазва системата от високо налягане. Ако има изтичане и остане без топлоносител, йонният котел спира да работи и няма опасност от аварии и пожари, за разлика от конвенционалните нагреватели.


РУСКИ ЙОННИ ЕЛЕКТРОДНИ КОТЛИ
   Захранването на котела става през предпазител и контактор / реле / . На дисплея се отчитат температурите, а светодиодна индикация отчита включването на циркулационната помпа и котела. Има възможност за избиране на три режима на работа и настройка на желаните температури.


РУСКИ ЙОННИ ЕЛЕКТРОДНИ КОТЛИ
РУСКИ ЙОННИ ЕЛЕКТРОДНИ КОТЛИ
Трифазен йонен котел 24кв. Отопляема площ в апартамент 120 кв.м.
Свързан последователно след камина на твърдо говриво с водна риза.
   Система за малък апартамент с четири радиатора, плосък разширителен съд под налягане. Заема максимално малко пространство с ширина само 20 см.
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.